Gemensamt

Övernattningsrum 150:-/natt
Får du nattgäster och tycker att det blir trångt hemma, kan du hyra övernattningsrummet. Rummet har två 90-sängar, en toa och en vask. Du får hyra det för 150: – per natt, max tre nätter i sträck. Var noga med att städa och torka av ytor, rengöra toan och torka av golv när du lämnar rummet.

Kontakta styrelsen i god tid för bokning.

Badrum
Två badrum, med två badkar i varje, dusch och toalett, finns till förfogande. Badrummet bokas på lista. De finns i porten vid trappa 20 och i trappa nio.

Visst får du göra det mysigt med stearinljus och svag musik, men tänk på att alla badrummen har en granne, så bad efter 22.00 otillåten. Städningen sköter du själv, det finns såväl utrustning som lämpliga medel för detta.

Porten Hus A
Porten Ehrensvärdsgatan 15, har automatiska dörröppnare, med funktionen “push and go”, det vill säga när du öppnat porten en liten bit kommer dörren att fortsätta att öppna sig själv.
Var försiktig och håll mycket reda på barnen, särskilt fötterna på de små, lär dem öppna porten på ett säkert sätt. 

Tvättstuga, torkvind, mangel & piskställning

Tvättstuga
Kvarteret är uppdelat i fyra hus (A, B, C, D) med ca 30 lägenheter i varje. I varje hus finns en tvättstuga på vinden. Tvättstugorna har vardera två helautomatiska tvättmaskiner som klarar sex kilo tvätt vardera, torktumlare och torkskåp samt vask för handtvätt och en varmmangel.

Du kan tvätta vardagar, mellan kl 08:00 och 21.00 och söndagar mellan kl 10.00 och 18.00.

Tvättstugan bokas på lista, max fyra timmar i sträck måndag – fredag och max tre timmar på lördag, söndag och helgdagar.

Tvättstugorna får inte användas, vardagar före kl. 08:00 och efter kl. 21:00 samt söndagar och helgdagar ej före kl. 10:00 och efter kl. 18:00.

Under dessa tider kan tvättstugan vara avstängd, tvättmaskinernas luckor går då inte att öppna. Kontakta styrelsen för hjäp om du missat tiden. Vid översvämmade golv är sannolikt filterlådan bakom tvättmaskinerna full. I den finns ett metallfilter som kan lyftas upp och rensa i vasken. Det kan även förekomma ludd i lådan som måste tas bort.
Vid driftfel är det klokt att undersöka om en säkring gått. De finns utanför i anknytning till tvättstugorna.

Om detta inte hjälper ska du kontakta vaktmästare på telefon 040-49 69 55.

Torkvind
Minst tre ibland fyra torkvindar finns i varje hus, så vill du låta din tvätt hänga på tork under lås och bom är det bara att anteckna det på tvättlistan. Vanligtvis delar vi på en torkvind och då låter vi givetvis den stå öppen.

Mangelbod
Fortfarande finns det kvar stenmanglar, så vill du kunna duka med blanka linnedukar är det inget problem. Om du inte tidigare använt stenmangel men vill pröva på så kontakt någon av de “äldre” medlemmarna, för hjälp. Mangelbodarna finns på vinden, trappa 2 och 8. 

Piskställning
Vill du ge dina mattor en uppfriskande omgång, så finns det en mattbom i bersån, vid trappa 12.
Piskställningen har en rörlig bom och ett fällbart bord.

Informera gärna barnen om att det är inte en lämplig lekplats då det är lätt hänt att de klämmer sig

Grill, lekplats & utemöbler

Grillning endast i bersån
Undvik att använda tändvätska. Här finns grilltändare och så kallade tändrör. Häll kolen i röret och tänd med papper eller tablet undertill. När flammorna stillnat häller du ut den glödande kolen i grillen. Använd gärna en grillvante.

Kol och tändstickor får du ta med dig själv.

Du får gärna ta med vänner och bekanta till ett grillparty, men tänk på att alla andra också har ett liv, och efter 22:00 är det definitiv inte längre lämpligt med sång och musik.

Lekplats
Gungor, rutschkana och gruslåda. En stor gårdsyta som ger gott om utrymme för lek och spel. Naturligtvis är det helt ok att med kalk-kritor rita upp såväl hagar, vägar och konstverk på asfalten.

Lekutrustningar, utöver de fasta i lekplatsen, är tillhandahållna av medlemmar och bf. Hemfrid tar inget ansvar för dem eller eventuella skador, uppkomna i samband användandet av dessa.

Hjälp oss att hålla gården säker för barnen, anmäl omedelbart fel och brister på lekredskapen.

Hjälp oss också att hålla gården säker för vuxna, genom att lära barnen att ställa undan leksaker, sparkcyklar, skatebords, bollar och alla andra, för vuxna, livsfaliga leksaker.

Sommarmöbler
Maj-oktober är sommarmöblerna utplacerade. De flesta möblerna är våra gemensamma, men några är framställda av medlemmarna själva.

Alla möbler på gården får användas av alla – notera att detta även gäller privata möbler som du har ställt ut själv. Du får gärna flytta någon möbel om det behövs, men den skall ställas tillbaka igen.

Möblerna får givetvis användas till exempel vid kalas eller liknande. Kontakta gärna styrelsen före, eller sätt upp ett meddelande på anslagstavlorna i portarna så att vi undviker “kollision”.

Gräsmattorna får beträdas
Det är helt i sin ordning att exempelvis solbada eller koppla av en stund, på en filt på gräsmattan. Det är inte tillåtet att placera ut möbler, plaskdammar etc. eller att “spela” bollspel typ fotboll, badminton, volleyboll och liknande lekar.

Verkstad

Verkstaden är tillåten att använda dagligen mellan 10.00-20.00. Den ligger i det högra skyddsrummet åt Föreningsgatan.
Vill du fixa till dörrar, skåp och liknande “större” snickeri och målningsjobb är hobbykällaren den perfekta platsen. Varm- och kalltvatten finns, men inte värme. Här finns heller inga verktyg, det får var och en hålla med själv.

Städning sköter du själv och tänk på att hålla dörren låst när du lämnar lokalen, så vi inte får olyckor.

Lokalen behöver inte bokas, din vanliga nyckel passar i låset.

Respektera ordningsreglerna och öppettiderna.