Miljö

Miljöhusen

Vitvaror
Kylskåp frysar, disk- och tvättmaskiner samt spisar hämtas kostnadsfritt för er. Ring VA-syd Tfn 040-635 10 00, tala om att ni ringer från bf. Hemfrid och vad ni vill bli av med så får ni ett ordernummer. Ställ ut objektet på trottoaren, märkt med ordernumret, strax före avhämtningen.

Matavfall skall till bruna tunnan
Påsar för matavfallet kan du hämta i portarna bredvid postfacken. Är det tomt i behålleren så fyll gärna på med påsar från porten Ehrensvärdsgatan 15.

Fett och stearin
Häll fettet i ex. en mjölkförpackning och lägg det bland soporna (övrigt restavfall). Torka ur stekpannan med hushållspapper och skrapa ljusstakarna noga före diskning.  Fettet och stearin stelnar i avloppsledningarna och orsakar stopp och översvämning, förr eller senare.

Byggnadsavfall
Bräder, sten murbruk, vaskar etc. skall du själv transportera bort. Byggnadvfall  skall till återvinningscentralen Sysav i norra

Pappkartonger
Vik ihop och riv sönder pappkartonger – det kostar föreningen, dvs oss medlemmar som bor här, mycket pengar att kasta luft. Gör allt så platt och smått som möjligt. I soppåsen skall bara finnas sånt som inte kan sorteras och tryck ihop påsen innan du knyter till

Vi är bra på att sortera, till glädje för oss själva, naturen och kommande generationer. Kan vi slippa ytterligare en grön tunna, sparar vi 15 000: -/år.

Källsortering:

Miljöhusen

Bruna kärl
Matavfall

Blå kärl
Tidningar
Well och pappersförpackningar
Metallförpackningar
Plastförpackningar
Glas Färgat
Glas ofärgat

Hinkarna på väggen
Glödlampor
Lågenergilampor
Batterier

Buren
El och elektronikskrot
(finns endast  vid lekplatsen)

Gröna kärl
Restavfall

Miljöfarligt avfall  skall till återvinningscentralen Sysav i norra hamnen eller farligt avfall-bilen som beställs via sms hos VA-Syd.