Grill, lekplats & utemöbler

Grill, lekplats & utemöbler

Grillning endast i bersån
Undvik att använda tändvätska. Här finns grilltändare och så kallade tändrör. Häll kolen i röret och tänd med papper eller tablet undertill. När flammorna stillnat häller du ut den glödande kolen i grillen. Använd gärna en grillvante.

Kol och tändstickor får du ta med dig själv.

Du får gärna ta med vänner och bekanta till ett grillparty, men tänk på att alla andra också har ett liv, och efter 22:00 är det definitiv inte längre lämpligt med sång och musik.

Hjälp oss också att hålla gården säker för vuxna, genom att lära barnen att ställa undan leksaker, sparkcyklar, skatebords, bollar och alla andra, för vuxna, livsfaliga leksaker.

Sommarmöbler
Maj-oktober är sommarmöblerna utplacerade. De flesta möblerna är våra gemensamma, men några är framställda av medlemmarna själva.

Alla möbler på gården får användas av alla – notera att detta även gäller privata möbler som du har ställt ut själv. Du får gärna flytta någon möbel om det behövs, men den skall ställas tillbaka igen.

Möblerna får givetvis användas till exempel vid kalas eller liknande. Kontakta gärna styrelsen före, eller sätt upp ett meddelande på anslagstavlorna i portarna så att vi undviker “kollision”.

Lekplats
Gungor, rutschkana och gruslåda. En stor gårdsyta som ger gott om utrymme för lek och spel. Naturligtvis är det helt ok att med kalk-kritor rita upp såväl hagar, vägar och konstverk på asfalten.

Lekutrustningar, utöver de fasta i lekplatsen, är tillhandahållna av medlemmar och bf. Hemfrid tar inget ansvar för dem eller eventuella skador, uppkomna i samband användandet av dessa.

Hjälp oss att hålla gården säker för barnen, anmäl omedelbart fel och brister på lekredskapen.

Gräsmattorna får beträdas
Det är helt i sin ordning att exempelvis solbada eller koppla av en stund, på en filt på gräsmattan. Det är inte tillåtet att placera ut möbler, plaskdammar etc. eller att “spela” bollspel typ fotboll, badminton, volleyboll och liknande lekar