Tvättstuga etc.

Tvättstuga, torkvind, mangel & piskställning

Tvättstuga
Kvarteret är uppdelat i fyra hus (A, B, C, D) med ca 30 lägenheter i varje. I varje hus finns en tvättstuga på vinden. Tvättstugorna har vardera två helautomatiska tvättmaskiner som klarar sex kilo tvätt vardera, torktumlare och torkskåp samt vask för handtvätt och en varmmangel.

Du kan tvätta vardagar, mellan kl 08:00 och 21.00 och söndagar mellan kl 10.00 och 18.00.

Tvättstugan bokas på lista, max fyra timmar i sträck måndag – fredag och max tre timmar på lördag, söndag och helgdagar.

Tvättstugorna får inte användas, vardagar före kl. 08:00 och efter kl. 21:00 samt söndagar och helgdagar ej före kl. 10:00 och efter kl. 18:00.

Under dessa tider kan tvättstugan vara avstängd, tvättmaskinernas luckor går då inte att öppna. Kontakta styrelsen för hjäp om du missat tiden. Vid översvämmade golv är sannolikt filterlådan bakom tvättmaskinerna full. I den finns ett metallfilter som kan lyftas upp och rensa i vasken. Det kan även förekomma ludd i lådan som måste tas bort.
Vid driftfel är det klokt att undersöka om en säkring gått. De finns utanför i anknytning till tvättstugorna.

Om detta inte hjälper ska du kontakta vaktmästare på telefon 040-49 69 55.

Torkvind
Minst tre ibland fyra torkvindar finns i varje hus, så vill du låta din tvätt hänga på tork under lås och bom är det bara att anteckna det på tvättlistan. Vanligtvis delar vi på en torkvind och då låter vi givetvis den stå öppen.

Mangelbod
Fortfarande finns det kvar stenmanglar, så vill du kunna duka med blanka linnedukar är det inget problem. Om du inte tidigare använt stenmangel men vill pröva på så kontakt någon av de “äldre” medlemmarna, för hjälp. Mangelbodarna finns på vinden, trappa 2 och 8. 

Piskställning
Vill du ge dina mattor en uppfriskande omgång, så finns det en mattbom i bersån, vid trappa 12.
Piskställningen har en rörlig bom och ett fällbart bord.

Informera gärna barnen om att det är inte en lämplig lekplats då det är lätt hänt att de klämmer sig.